Vaše heslo bolo zmenené a odoslané emailom.
Vaše heslo sa nepodarilo zmeniť. Skontrolujte adresu!
PREDAJ UKONČENÝ
Cícer, alebo tiež aj rímsky hrach, je obľúbenou pochúťkou Talianov. Aj jeho názov – rímsky hrach – je používaný preto, že svojím tvarom pripomína spomínanú strukovinu. Historici odhadujú cíceru viac ako 7500 rokov. V stredoveku sa rozšíril do Európy, no najprv len do kuchýň chudobnejších vrstiev. Dnes je cícer veľmi obľúbený najmä v kuchyniach Španielska, Talianska, Francúzska a Grécka, výnimočné postavenie tiež zastáva v arabských a balkánskych krajinách.
Čo obsahuje cícer?
Španielska fazuľa, čo je ďalší názov pre cícer, obsahuje množstvo bielkovín, vlákninu, draslík, vápnik, horčík, zinok, fosfor, sodík, vitamíny A, B, C, E, K, kyselinu listovú, kyselinu pantoténovú, omega3 a omega6 mastné nenasýtené kyseliny a betakarotén. V jeho semenách sa nachádza 7 percent tukov. Je tiež bohatým zdrojom lecitínu. Skvelou správou je, že varením a jeho prípravou sa nestrácajú žiadne vitamíny ani živiny. Cícer neobsahuje...
Kód produktu : 031924